Podzimní sbírka potravin pomůže mnoha lidem v regionu Zobrazit fotogalerii
23. listopadu 2020 Z Oblastní charity Sušice

Podzimní sbírka potravin pomůže mnoha lidem v regionu

Sbírka potravin je celorepubliková akce, která se koná vždy dvakrát ročně. Na jaře a na podzim. Letos bylo jarní kolo sbírky díky  pandemii zrušeno a to způsobilo i to, že se zásoby ve skladu potravin rapidně snižovaly. Bohužel, díky pandemii a finančím dopadům naopak vzrostl počet klientů poradny a potřeba potravinové pomoci byla tedy vyšší než předtím. Jsme moc rádi, že se nakonec mohla konat podzimní sbírka. V sobotu 21.11.2020 proběhla Sbírka potravin v Sušici - o bchodním domě Tesco, který je partnerem akce.

Vše probíhalo za dodržení všech bezpečnostních pravidel a i přes všechna omezení byl výsledek překvapivě větší než v předchozím roce a za to moc děkujeme !!! Je vidět, že osud těch, kteří to nemají jednoduché nám není lhostejný a umíme si vzájemně pomoci. Letos jsme vybrali celkem 1103kg potravin a drogerie, což je o 150kg víc než loni (bez roušek a vládních opatření) ! Ještě jednou díky Vám všem, kteří jste akci podpořili svým nákupem a také našim skvělým dobrovolníkům. Všechny vybrané komodity zůstávají v našem regionu. Kdo by chtěl ještě pomoci, může zakoupené potraviny do 1.12. nechat v regálu u pokladen v sušickém Tescu. DĚKUJEME !