Sbírky

20191123_170833

Sbírka potravin

Akce Sbírka potravin se koná vždy na jaře a na podzim v mnoha městech v rámci celostátní akce a Sušice není výjimkou. Organizujeme ji ve spolupráci se supermarketem Tesco Sušice a s místními dobrovolníky. Potravinová pomoc pomáhá lidem v nouzi z našeho regionu, i těm, jejichž situace se zhoršila kvůli pandemii Covid 19.

banner_slider_780x490

Daránek

Daránek pomáhá dětem, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Je darem, který pomáhá, symbolem jara lidského života, nevinného a bezbranného dětství, i nadějí na nový začátek. Přináší jim totiž to, co opravdu potřebují – bezpečí domova, potřebnou péči i rovné šance na startu do života, protože dobře rozumí jejich potřebám.

49450586_1966492573441723_5720926962604572672_n

Tříkrálová sbírka

Největší sbírka v České republice probíhá vždy na začátku roku od 1. do 14. ledna. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Oblastní charita Sušice je koordinátorem sbírky na území Sušicka, Kolinecka, Kašperskohorska a Železnorudska.