Archiv

Jak se slaví Velikonoce ve světě: Od Iráku přes Ukrajinu až po Zambii
21. března 2024 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

Jak se slaví Velikonoce ve světě: Od Iráku přes Ukrajinu až po Zambii

Věděli jste, že se slaví Velikonoce v Iráku? A že v Moldavsku o Velikonocích probíhá vajíčková bitva? Anebo, že v Zambii si během těchto svátků pochutnávají na lilku? Naši kolegové ze zahraničních poboček Charity Česká republika se podělili o to, jak se Velikonoce slaví v jejich zemích. Třeba hodováním na hřbitově.

Každý dobrý skutek musí být po zásluze odměněn.
28. února 2024 Z Charity Sušice

Každý dobrý skutek musí být po zásluze odměněn.

I letos jsme pro koledníky Tříkrálové sbírky připravili program v sušickém kině.

Dva roky české Charity s Ukrajinou – naše pomoc napadené zemi neustává
22. února 2024 Charita Česká republika

Dva roky české Charity s Ukrajinou – naše pomoc napadené zemi neustává

Dva roky se Ukrajina statečně brání agresi ruské armády. Charita Česká republika, která v zemi působí dlouhodobě, pomáhala prostřednictvím své tamní sítě lidem zasaženým válkou od prvního dne. Svoji pomoc pak po napadení koncem února 2022 ještě zintenzivnila a znásobila. A ve své podpoře, jak přímo lidem na Ukrajině, tak i uprchlíkům před válkou v Česku, stále pokračuje.

Tříkrálová sbírka sečtena
2. února 2024 Z Charity Sušice

Tříkrálová sbírka sečtena

Děkujeme za podporu Tříkrálové sbírky! Výsledek byl opět rekordní!

Tříkrálová sbírka v diecézi je opět rekordní, děkujeme
1. února 2024 Diecézní charita České Budějovice

Tříkrálová sbírka v diecézi je opět rekordní, děkujeme

Déšť, sníh i mráz. Tím vším si letos ve velmi krátkém čase prošli koledníci Tříkrálové sbírky Charity ČR. Do domovů lidí nesli radost a požehnání. A také nabídku pomoci lidem v nouzi. Lidé v českobudějovické diecézi do jejich zapečetěných kasiček darovali rekordní částku – 12 624 743 korun, o 1,3 milionu víc než v loňském roce. Tříkrálovou sbírku podpořily finančně i záštitami Město České Budějovice a Jihočeský kraj.

Všichni jste naši DOBROčinitelé
31. ledna 2024 Z Charity Sušice

Všichni jste naši DOBROčinitelé

Dovolte nám touto cestou vyjádřit naši vděčnost všem, kteří pomáhají plnit naše poslání pomoci druhým. Bez Vaší podpory bychom nemohli realizovat naše projekty a akce, které pomáhají lidem v nouzi a zlepšují kvalitu života v našem regionu.