DobroČin

je jedním z projektů Charity Sušice, jehož cílem je umožnit podnikatelům finančně  podpořit poskytované služby (pečovatelská služba, odlehčovací služba, odborné poradenství a sociálně aktivizační služby) v Sušici, Kašperských Horách, v Kolinci, ve Strašíně a v Železné Rudě. A také rozšířit fond individuální pomoci.

Jak se můžete zapojit a podpořit naší Charitní Dobročinnost?
Pokud podnikáte, můžete s námi navázat spolupráci a část své práce odvádět v takzvaném dobro-režimu. To znamená, že část svého výdělku zašlete na náš dárcovský účet.
Odměnou pro Vás je dobrý pocit, z podpory Charitní činnosti. :) Samozřejmostí je propagace našich DobroČinitelů na námi pořádaných akcích, sociálních sítích a v lokálních tiskovinách, kam pravidelně přispíváme. Jako dobročinitel se můžete po navázání spolupráce označit i sami prostřednictvím našich samolepek a odznáčků.

DobroČin

Příklad:
Naši první spolupráci v rámci projektu DobroČin jsme navázali s Ing. Michaelou Zouharovou, která se dlouhodobě zaměřuje na canisterapii.
Canisterapie spočívá v kontaktu osoby se psem, což vede k postupnému zlepšení psychického i fyzického stavu člověka. Pes už svou přítomností dokáže mimo jiné vyvolat dobrou náladu. A o tom, že úsměv léčí, není pochyb. Kontakt se psem představuje určité rozptýlení pro lidi, kteří se mohou cítit osamělí či fyzicky i psychicky vyčerpaní. Jedná se i o určitou formu rehabilitace. Zvířata reagují na lidské potíže a zranění, která intuitivně opečovávají.  Canisterapie se také uplatňuje jako pomocná psychoterapeutická metoda při řešení různých životních událostí. Zájemci o canisterapii se potěší přítomností psa, mohou psa hladit, společně můžeme i polohovat psa k nemobilním klientům, dále je oblíbenou aktivitou kartáčování, zadávání povelů či nabízení námi donesených psích pamlsků.
Celá spolupráce spočívá v tom, že Michaelu kontaktují zájemci o canisterapii a ona klienty informuje o svém záměru, podpořit naše služby právě v rámci projektu DobroČin. Finanční odměnu za provedenou terapii odesílá ve prospěch našeho dárcovského účtu, kde ve zprávě pro příjemce identifikuje částku jako DobroČin.

Koho výtěžkem projektu podpoříme?
Finanční obnos putuje do fondu individuální pomoci. V praxi tak máme šanci poskytnout okamžitou podporu klientovi, který je v nepříznivé životní situaci, materiální a finanční nouzi, kterou nemá možnost jinak řešit.  Charita Sušice bude mít díky vyhrazeným prostředkům možnost rychle uvolnit prostředky na pomoc v případě potřeby těm, kteří jsou v akutní nouzi. Jde tedy o část klientů, kteří nesplňují všechny potřebné parametry grantových výzev, a v případě nouze jim můžeme pomoci z fondu.
Dále jsou z projektu dofinancovávány služby, které poskytujeme (pečovatelská služba, odlehčovací služba, odborné poradenství a sociálně aktivizační služby), které poskytujeme v Sušici, Kašperských Horách, v Kolinci, ve Strašíně a v Železné Rudě.

Kontakty:
Zodpovědná osoba: