POMLÁZKY pro Charitu

Letos si nepleťte hlavu s tím, jak uplést pomlázku.

212bc25b-90e6-4bec-880e-ae70724da8d7

Za dobrovolný příspěvek můžete použít tu od nás. Podpoříte tak fungování Charity Sušice.
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem v roce.  Neodmyslitelně k nim patří i hodovačka, mrskačka, švihačka, houdovačka, pamihod, metla, korbáč, důtky no prostře POMLÁZKA, která je symbolem pro předání zdraví, síly a také omlazení. Letos poprvé bude pomáhat i naší organizaci.

⇒ Kde vybrané prostředky pomohou?

Charita Sušice je nestátní neziskovou organizací, která je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb ve správním obvodu obce s rozšířenou působností tedy ORP Sušice. Naší hlavní činností je pomoc lidem v obtížných životních situacích, se kterými si nemohou pomoci sami. Péče je vykonávána v terénu přímo u klientů, tam kde se cítí nejlépe. Ke každému z nich přistupujeme s úctou, naši práci vykonáváme profesionálně a s láskou. Mimo jiné pomáháme potřebným i v rámci naší sociální poradny Racek a provozujeme například i půjčovnu kompenzačních pomůcek. Výtěžek akce bude využit na dofinancování a zkvalitnění těchto poskytovaných služeb.

⇒ Jak projekt vznikl?

18a1535e-8153-4686-8efa-6e786ce22e86

Za každým projektem stojí člověk a jeho nápad. To, že bude letos pomlázka pomáhat byl nápad, který se zrodil v Diecézní Charitě České Budějovice, že bude pomáhat i naší Charitě, byla myšlenka naší skvělé Míši. Během čtrnácti dní se jí podařilo, za pomoci ochotných dobrovolníků, sehnat proutky, naučit se pomlázku uplést a nabídnout Vám ji k dispozici. Pro projekt nadchla zaměstnance napříč organizací i dobrovolníky po celém ORP Sušice, kde budou pomlázky k dostání.

⇒ Místa zapojená do projektu:

Kafe Žebřík (Na Hrázi 622, 342 01 Sušice II)
Pekařství Karel Rendl (Americké armády 74, 342 01 Sušice 1)
Chocodeli (Nuželická 26, 342 01 Sušice III)
Farmářský obchod (Havlíčkova 128, 342 01 Sušice 1)
Kavárna Galerie (nám. Svobody, 342 01 Sušice 1)
Fruxy zdravá výživa (T. G. Masaryka 183, 342 01 Sušice 1)
Pivovar u Švelchů (Nuželická 25, 342 01 Sušice 1)
Rósta kafé (Dlouhá 68, 341 92 Kašperské Hory)
Bistro pod Nebem (Náměstí 10, 341 92 Kašperské Hory)
Hotel Lyer (Modrava 10, 341 92 Modrava)

⇒ Výsledek

• na 1 300 proutků
  • celkem 160 pomlázek
  • 12 zapečetěných kasiček po celém ORP Sušice.

Výsledkem je krásná částka na podporu našich služeb. Vybráno bylo celkem 15 788 Kč. Děkujeme, že s námi pomáháte!